ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΠΡΑΓΑ, 5 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ/ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ: Αναχώρηση στις 6.00 π.μ. από Αθήνα. Ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών - Πλαταμώνα, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις, για άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βελιγράδι πρωτεύουσα της Σερβίας όπου θα ακολουθήσει η περιήγηση στην πόλη. Μοντέρνα και ζωντανή τίποτα δε θυμίζει με την ανάπτυξη της το πρόσφατο παρελθόν. Στην περιήγηση μας θα δούμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλαιό Παλάτι, το Ναό του Αγίου Σάββα, την πλατεία Δημοκρατίας, πριν καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ομορφότερους της Ευρώπης, λόγω της ομορφιάς των εντυπωσιακών κτηρίων από την εποχή του 19ου αιώνα, αλλά επίσης αντιπροσωπεύει το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Νόβισαντ φθάνουμε και τα σύνορα της Ουγγαρίας. Το απόγευμα το «Παρίσι της Ανατολής» η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματίας, όπου γινόταν η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλερτ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό πεζόδρομο Vaci. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Μπρατισλάβα την πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα περιηγηθούμε στο Ιστορικό της κέντρο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στην Πράγα. Παραλαβή δωματίων και πρώτη γνωριμία με τη Χρυσή Πόλη.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΘΗΝΑ: Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγίου Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέτο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγίου Βίτου. Στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας του Καρόλου, θα καταλήξουμε στην πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής. 

Siamos tours:

Category:

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια Πράγα – Αθήνα ή Αθήνα – Πράγα με ειδικά ναυλωμένη πτήση.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*,4* με ημιδιατροφή.
Περιήγηση Βελιγραδίου & ξενάγηση Βουδαπέστης.
Περιήγηση στην Μπρατισλάβα.
Ξενάγηση της Πράγας με ελληνόφωνο ξεναγό.
Πολυτελές κλιματιζόμενα πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων.
Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€75).
Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Αναχωρήσεις Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
18/12  179€

279€ 

29/12  299€ 

459€ 

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΠΡΑΓΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 18 & 29/12