ΜΟΣΧΑ – AΓIA ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

29 ΙΟΥΛ. - 04 ΑΥΓ. 2021

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την Πτήση μας προς την Μόσχα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Δείπνο και διανυκτέρευση

Παίρνουμε το πρωινό ,μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας με την γέφυρα του πατριάρχη (με την πιο πολυφωτογραφημένη πανοραμική θέα προς το Κρεμλίνο) για μία γρήγορη  επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος.

Στον «λόφο των σπουργιτιών», με την όμορφη θέα που χαρίζει στην πόλη και στο Ολυμπιακό Στάδιο (Λουζνικί), το προαύλιο του πανεπιστημίου Λομονόσοβ –  ένας από τους 7 πύργους «αδελφές» του Στάλιν.

Στην διάσημη Κόκκινη (δηλαδή όμορφη) Πλατεία που δεσπόζει το σύμβολο της πόλης «ο ναός του Αγ. Βασιλείου ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ ή αλλιώς ο ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας» , το διάσημο εμπορικό κέντρο Γκουμ,  το μαυσωλείο του Λένιν με θέα το Κρεμλίνο και το μουσείο Ιστορίας.

Στάση στον κήπο του Αλέξανδρου για να δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη και την αιώνια φλόγα. Την Εθνική βιβλιοθήκη, την πλατεία θεάτρων, τα κτήρια της κρατικής ασφάλειας (πρώην KGB), τα θέατρα Μπολσόι ,τις πλατείες ΜανέζναγιαΠουσκινσκαγια, το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης,  μουσεία, οβελίσκοι, πλατείες, οδοί, πάρκα που είναι αφιερωμένα στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» 1941-1945.  Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα επισκεφτούμε το  ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ναό του Σωτήρος ο οποίος κατασκευάστηκε με εντολή του Αλεξάνδρου Α΄ για να τιμήσουν το Θεό για τη Σωτηρία της Ρωσίας στον πόλεμο του 1812 και τη νίκη των Ρώσων επί του Ναπολέοντα.

Θα ακολουθήσει η περιήγηση στον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ , θα σας δοθεί ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον καφέ σας ή να περπατήσετε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές & ζωγράφους του διάσημου αυτού πεζόδρομου. θα ακολουθήσει η γνωριμία με το διάσημο Metro& τους ιστορικούς σταθμούς του, διακοσμημένους με βιτρό, μπρούτζινα αγάλματα περίτεχνα φωτιστικά , μέχρι την επιστροφή στο ξενοδοχείο με αυτό το μέσο! επίσκεψη στο μουσείο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ μοναδικό στο κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρωινό και ξενάγηση στο σύμβολο της Μόσχας – το Κρεμλίνο, μια ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Το μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια, η Γερουσία, το Παλάτι των Συνεδρίων,  η πλατεία του καθεδρικού – το αρχιτεκτονικό συγκρότημα όπου άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων. Στην συνέχεια θα δούμε τρεις από τους πολλούς ναούς του Κρεμλίνου καθώς και το ανάκτορο του Πατριάρχη! Προαιρετική είσοδος στο Θησαυροφυλάκιο/Παλάτι Πανοπλιών(Άρμουρυ), με εκθέματα πανοπλιών ευγενών και Τσάρων, κοσμημάτων, πολύτιμων σταυρών, αμαξών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, θρόνων. Θα  επισκεφθούμε το μουσείο Τετριακόφ με τα έργα των «ιερών τεράτων» της Ρωσικής Αγιογραφίας Αγίου Αντρέι Ρουμπλιόφ&Ρέπιν. θα μεταφερθούμε στο φημισμένο μετρό , γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί, ειδικά αυτοί που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια, με τις τοιχογραφίες τους, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους, είναι αληθινά έργα τέχνης. Φτάνοντας στην Αρμπάτ, έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας, θα έχουμε χρόνο για να την περπατήσουμε. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Εκκλησία της Αγ. Ματρώνας, οπού θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα της.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.

 

Θα ακολουθήσει η εκδρομή για το Ζαγκόρσκ ή Σέργκιεβ Πασάντ . Η πόλη είναι γνωστή ως το θρησκευτικό κέντρο της Ρωσίας, η έδρα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εδώ βρίσκεται το περίφημο μοναστήρι του Αγίου Σεργίου – Αγίας Τριάδας (φέρει την επωνυμία «Λαύρα»), το οποίο ίδρυσε ο Σέργιος του Ραντονέζ το 1340. Η μονή έχει στην κατοχή της έναν ανεκτίμητο θησαυρό από εικόνες μεγάλων αγιογράφων (μεταξύ των οποίων και του Αντρέι Ρουμπλιόφ), εκκλησιαστικά άμφια και ιερά βιβλία.  Περίπου 70 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, διασχίζοντας μια ευχάριστη εξοχή και περνώντας από χωριά που θυμίζουν Παλιά Ρωσία με τα πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια τους, θα φτάσετε σε μία όμορφη  γραφική πόλη, αλλά και το υπέροχο μοναστήρι του 14ου αιώνα. Η περιοχή λόγω της θρησκευτικής της αξίας, αντλεί προσκυνητές από όλη την χώρα αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι χορωδιακοί εκκλησιαστικοί ψαλμοί αλλά και το μοναστήρι καθ’ αυτό της Αγίας Τριάδας της Λαύρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Σέργιο (εξού και η ονομασία της περιοχής), θα σας εντυπωσιάσουν. Το όλο οικοδόμημα περιστοιχίζεται από ένα φαρδύ τείχος, ενισχυμένο με έντεκα πύργους για να προστατεύσει έτσι επτά εκκλησίες, μια ιερατική σχολή, μια εκκλησιαστική ακαδημία κι ένα μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών.  Η πόλη ισχυρίζεται επίσης ότι είναι η γενέτειρα της διάσημης κούκλας Ματρυόσκα από το μεγάλο κατασκευαστικό εργοστάσιο παιχνιδιών της περιοχής.

Πτήση για Αγ. Πετρούπολη-Ξενάγηση πόλης-επίσκεψη Φρουρίου Πέτρου & Παύλου (τόπος ταφής των Τσάρων) & επίσκεψη στο παρεκκλήσι της Οσίας Ξένης

Μ ε την πρωινή άφιξη στο αεροδρόμιο της Αγ. Πετρούπολης, θα ακολουθήσει γνωριμία με την πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην  αυτοκρατορία του μια έξοδο στην Θάλασσα του Βορρά.  Μεταξύ άλλων θα δείτε πανοραμικά το Ναυαρχείο, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία του Ανακτόρου, το νησί Βασίλιεβσκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ναό  της Αναστάσεως,  το Θέατρο «Μαριίνσκι» (πρώην Κίροφ), στάση στο καταδρομικό Ωρώρα (που τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου του 1917, έριξε ένα κανονιοβολισμό, δίνοντας το σήμα για την επιδρομή στα Χειμερινά Ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης και σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία), την λεωφόρο Νιέφσκυ, θα περάσετε από τις πλατείες Σενάτσκαγια και του Αγίου Ισαάκ , από το βέλος του νησιού Βασίλιεβσκι, από την Πανεπιστημιούπολη κ.α. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου (το πρώτο κτίσμα της πόλης χτισμένο για προστασία της περιοχής από το σουηδικό στρατό το 1703 στεγάζει τμήμα της φρουράς, φυλακή μεγάλων πολιτικών προσώπων καθώς και τον καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (τόπο ταφής των Τσάρων της ρωσικής αυτοκρατορίας). Ακολουθεί στάση στο προαύλιο του μεγαλύτερου ναού  της πόλης (Αγ. Ισαάκ) και ενός από τους μεγαλύτερους του κόσμου, (που επηρέασε ως πρότυπο για την κατασκευή του Καπιτωλίου της Ουάσιγκτον),  και κτιζόταν από το 1818 για σαράντα χρόνια σε σχέδια του Γάλλου Αυγούστου Ντε Μονφεράν. Αφιερωμένος ο ναός στον Άγιο Ισαάκ της Δαλματίας Επόμενη στάση στον ναό του Σωτήρος.Είναι χτισμένος μεταξύ των ετών 1883-1907,στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αυτοκράτορας Αλέξανδρος Β’ τον Μάρτιο του 1881 και ονομάστηκε ο Ναός της Αναστάσεως ή του Σωτήρος, αλλά παρέμεινε γνωστός ο ναός του ρέοντος αίματος.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι της Οσίας Ξένης (η δια ΧριστόνΣαλή) .

Καταγόταν από πολύ εύπορη οικογένεια της ανώτερης ρωσικής κοινωνίας της Αγ. Πετρούπολης. Σε ηλικία 26 ετών, μετά το θάνατο του συζύγου της (συνταγματάρχη του τσαρικού στρατού και πρωτοψάλτη της βασιλικής αυλής), μοίρασε σε πτωχούς τη μεγάλη της περιουσία. Μετά από οκταετή πνευματική προετοιμασία σε ερημητήριο, έζησε την υπόλοιπη ζωή της σε μεγάλη φτώχεια και ταπείνωση, ως ασκήτρια, ακτήμων,  στους δρόμους της Αγ. Πετρούπολης στο ρωσικό βορρά. Ο αυστηρός ασκητικός αγώνας και η ταπείνωσή της είλκυσαν τη Χάρη του Θεού που την προίκισε με προορατικό, διορατικό και θαυματουργικό χάρισμα. Σιγά-σιγά οι συμπολίτες της αναγνώρισαν τα σημάδια αγιότητας της, ώστε θεωρούσαν την παρουσία της ανάμεσά τους ως ευλογία για την πόλη τους και τη ζωή τους. Εκοιμήθη το 1801 σε ηλικία 71 ετών και ετάφη στο κοιμητήριο Smolensk της Αγ. Πετρούπολης.

 

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στον Ναό της Παναγίας του Καζάν, οπού είναι μία ιερή εικόνα πού κατέχει περίοπτη θέση στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και όχι μόνο.  Η Παναγία τού Καζάν είναι πολιούχος τού Καζάν και εθεωρείτο και προστάτιδα όλης της Ρωσίας (και της Ρωσικής οικογένειας με την οποία συνήθως ευλογούν οι οικογένειες τους αρραβώνες) για αιώνες. Η ιερή εικόνα ανακαλύφθηκε στις 8 Ιουλίου 1579 υπόγεια της πόλης τού Καζάν από ένα μικρό κορίτσι (Ματρόνα). Σύμφωνα με την παράδοση, η τοποθεσία τού Ιερού Κειμήλιου αποκαλύφθηκε στο κορίτσι από την ίδια την Θεοτόκο. Στο σημείο αυτό χτίστηκε ο Ιερός Ναός της Θεοτόκου του Καζάν όπου φυλασσόταν η εικόνα έως και το 1904 την χρονιά όπου εκλάπη και αγνοείται μέχρι και σήμερα.

Επόμενη επίσκεψη στην Λάβρα του Αλέξανδρου Νιέφσκι, Ο Αλέξανδρος Γιαροσλάβιτς «Νιέφσκι» (1220 – 1263 μΧ.) είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας. Υπήρξε ηγέτης της Δημοκρατίας του Νοβγκόροντ και κατόπιν ολόκληρης της Ρωσίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ανατολικό σλαβικό κόσμο.

Το 1240 μ. ο Αλέξανδρος κερδίζοντας την μάχη του Νέβα από τους Σουηδούς και  έλαβε το προσωνύμιο Νιέφσκι και έκτοτε ακολούθησε μία μακρά ιστορία αγώνων για την εδαφική ακεραιότητα της περιοχής.  Ο Αλέξανδρος Νιέφσκι και ο αδελφός του Αντρέι έγιναν κύριοι ολόκληρης της Ρωσίας το 1248 μ.Χ. Η Ρωσική Εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο το 1547 μ.Χ. και ο Μέγας Πέτρος σε ένα σημείο της νέας πρωτεύουσας ίδρυσε τη Λαύρα του Αλέξανδρου Νιέφσκι και μετέφερε εκεί τα οστά του από το Βλαντίμι. Το 1725 μ.Χ. η αυτοκράτειρα Αικατερίνη καθιέρωσε το παράσημο του Τάγματος του Αλέξανδρου Νιέφσκι. .Ακολουθεί επίσκεψη της ιεράς μονής του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης, όπου βρίσκονται και τα ιερά λείψανα του αγίου. Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης (1829-1908) είναι σύγχρονος Άγιος.Θα ακολουθήσει  η επίσκεψη  εντός του Ερμιτάζ Είναι το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο. Στις όχθες του ποταμού Νέβα, το μουσείο που αρχικά στεγάζονταν τα έξι κτίρια των Χειμερινών Ανακτόρων. Με το τέλος της ξενάγησης, προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μία κρουαζιέρα στα κανάλια της Βενετίας του βορρά και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά.

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής για Αθήνα.

Να κάνω μορφοποίηση

ΤΙΜΗ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο δωμάτιο:  1200€

Επιβάρυνση μονόκλινου 350€

 

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • 4* διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στην Μόσχα και πρωινό στηνΑγ. Πετρούπολη.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ VISAS ,Αστική Ασφάλεια Ζωής και Ταξιδίου και Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ  120€
 • Visa Ρωσίας για κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων.Για την έκδοση (απλής) βίζας απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες παραμονής του διαβατηρίου στο προξενείο (για έκδοση στην Αθήνα) και χρειάζονται: το διαβατήριο (πρέπει να είναι σε ισχύ για 6 μήνες ακόμη μετά από την ημερομηνία εξόδου του ταξιδιώτη από τη Ρωσία και υπογεγραμμένο από τον κάτοχο στο αντίστοιχο πεδίο), 1 πρόσφατη (τελευταίου εξαμήνου) φωτογραφία(3,5 cm Χ 4,5 cm, έγχρωμη-ματ, σε λευκό φόντο, ενώ το πρόσωπο πρέπει να καλύπτει το 80% της φωτογραφίας), συμπληρωμένη φόρμα για βίζα.
 • Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να βρίσκονται σε μας 12 ημέρες (το αργότερο) πρίν από την ημερομηνία της αναχώρησης. Υπάρχει δυνατότητα έκδοσης και επείγουσας βίζας (σε 3 εργάσιμες ημέρες) με επιβάρυνση 45 ευρώ.
 • P.C.R. TEST  ΓΙΑCOVID-19….ΟΧΙ RAPIDTEST  από την Ελλάδα για την Ρωσία το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί  72 ώρες πριν την άφιξη μας. Η ευθύνη εγκυρότητας των αποτελεσμάτων και το κόστος αυτού επιβαρύνει τον πελάτη..
 • P.C.R. TEST  ΓΙΑCOVID-19….ΟΧΙ RAPIDTEST  από την Ρωσία για την Ελλάδα αξίας 70 ΕΥΡΩταοποία πληρώνονται επί τοπου ,  για όλους, 72 ώρες πριν την Άφιξή μας στην Αθήνα
 • .

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ.

 

 • Μετακινήσεις με Μετρό Μόσχα και Αγία Πετρούπολη
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία (σύμφωνα με τις επισκέψεις του παραπάνω προγράμματος)
 • Φιλοδωρήματα 20ευρώέκαστος
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

 

Όροι Συμμετοχής και Τρόπος πληρωμής:

 • Δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν πληρωμής προκαταβολής 300 € και φωτοτυπία του διαβατηρίου  σε εξαμηνιαία  ισχύ πριν από την λήξη του.
 • Δηλώσεις συμμετοχής στο διάστημα των τελευταίων 20 ημερών πριν την αναχώρηση πρέπει να συνοδεύονται με εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.

-Ακύρωση συμμετοχής 15 μέρες  πριν την  ημερομηνία του ταξιδίου δεν είναι εφικτή και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω των ακυρωτικών δεσμεύσεων των αεροπορικών εταιριών και των ξενοδοχείων.

 • Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνεται το αργότερο 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

-Τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας.

 

ΠροσοχήΗ ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως δυσμενείς καιρικέςσυνθήκες..Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη εγκυρότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατήριο ) των προσκυνητών κατά την προσελευσή τους στο Αεροδρόμιο.Δεν περιλαμβάνεται  στο πρόγραμμα και στην τιμή της εκδρομής ότι δεν αναφέρεται στη λίστα  υπηρεσιών και ξεναγήσεων που περιλαμβάνονται κατά την διάρκεια του ταξιδίου..

 

               ΣΙΑΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

( +30 6986942974

*siamostours.gr@gmail.com

www.siamostours.gr

 

Δηλώσεις Συμμετοχής